It’s Me

I am an Indonesian who love to write in English :), BUKAN karena sok gaya pake English atau tidak nasionalis TAPI karena menulis dlm English dapat terus melatih kemampuan menulis dlm English dan karena ada post2 yang gw ingin dapat dibaca oleh semua org dr Negara manapun mereka berasal.

This is the new about me page, I haven’t updated this page in ages…so I think today is the perfect day to do so.

1st, let’s talk about this blog.

If you stumble upon this blog and see a lot of movie reviews and then start thinking that I am a Movie Blogger…I have to say that you are wrong!

If you see a lot of book review and other things related to book and start thinking that I am a Book Blogger…I have to say that you are also wrong!

If you see a lot of L’Arc~en~Ciel and Muse post and start thinking that this is a Laruku or Muse fan blog…I still have to say that you are wrong!

My blog is somewhere in between, I do not dedicate my blog to only movie or book or anything else…My blog is a representative of everything that I like (or dislike), from book to movie, from laruku and muse to other musician, from my lovely pets to my lovely students…I stuffed everything in here.

I have 4 blogs, this one is called Polychrome Interest (it means I share a lot of my interest), Celoteh Siswa dan Guru (a blog written in Indonesian language about things my student’s chat or say withy me), Underneath The Shell (I made it special for my lovely turtles). The 1st one is written in 3 languages, mostly English, some in Indonesian Bahasa and few in Japanese. The 2nd one is 100% in Indonesian Bahasa.

Why Novroz?

There are only 2 names I used in this internet world, Nijiko (虹子) and Novroz, but lately I’ve been using Novroz more and more. Nijiko is because I love Niji so much, Niji is a song of hope by L’Arc~en~Ciel. Novroz is my real name, well my short name to be exact. Novroz stands for Novia Rozet. Rozet is my father’s name.

What do I do?

I’m a dedicated teacher…I love teaching and can’t imagine my self working in another area. Students are my pride and joy, they are both my children and my friends. It’s a tiring job with low salary but it’s where I belong.

Why Do I make Blogs?

Because I like to write,  I can write everything that lies in front of my eyes and lingering in the back of my head. I enjoy writing and when people start reading my post, it feels really good.

Why WordPress?

WordPress is the best blogging site I have ever seen 🙂 I had my 1st blog in Blogdrive and there were so many limitations. My friend introduced me to WP and I fell in love instantly. The existence of category is the main reason…and then I found many interesting features here.

Well…I hope you enjoy my blog 🙂

About Me

About Music

My All Time Favorites

48 thoughts on “It’s Me

  1. 8. SMAN 28

    I like this school…and that’s why I love writing about major events that took place in this school. My favorite of all is this

    WOW!! *tepruk tangan*
    dirimu orang pertama yg nyebut “I Like This School” for SMAN 28 yg pernah aku temui.

    hebat euy :mrgreen:
    emang angkatan berapa tah?

  2. eeh..miss Novi ternyata masih inget sama aku..hehehehe..
    dapet dari link yang ada di blognya Baihaqi, Miss.

    Miss Novi, linknya aku masukin ke blog aku yaa..

    Novroz’ Answer
    boleh boleh…. ella juga daku masukin juga
    deh

  3. Aduuuh… Bu Noppieh!! Udah lama banget gw ga nyemplung ke blog ente, makin bingung aja gw ma tampilannya. Huehehe…

    Novroz’ Answer
    eh? kenapa bingung? ini aja mau diubah lagi tampilannya

  4. Buhahah..

    pengen banget punya guru penggila Muse…

    pengen
    pengen
    pengen
    pengen…

    ngajar dari kapan bu?
    jgn2 senior saya di Fasilkom diajar ibu juga lagi….

    pengen
    pengen
    pengen

    Novroz’ Answer
    dah ngajar dr thn 2001 🙂

    Sy emang punya bbrp murid yang masuk fasilkom UI.

  5. miiiissss…
    fitur reply di blog saya kok ga ada/ga aktif ya..
    pengen langsung ngereply gitu gimana sih caranya??

    Novroz’ Answer
    Maksudnya??? yang kayak embi gitu?? sy juga ga tau n ga mencari tau juga…krn sy suka dgn reply ala sy ini 🙂 jd ga banyak2in comment sendiri

  6. nah itu miss…punya saya kok gabisa sih ngereply kyk miss gitu, kalo gitu kan lebih praktis, kayak dA.. Makanya saya kadang suka males ngebales komen di blog saya gara2 ga mau ngereply otomatis wakakak XD

    Novroz’ Answer
    Huahaha saya mah ga otomatis zsa!! ini diedit comment trus di blockquote deh. Aga cape sih tapi lebih enak liat formatnya.

    Wah saya sih malah paling hobi ngebales2in komen 🙂

  7. asik miss skrg saya uda ngerti caranya ngereply komen langsung! ke settings trs ke discussion settingsnya ternyata 😀

    Novroz’ Answer
    Jadi yang model embi ya?

  8. Hi Novroz,

    It’s very nice to meet you and I look forward to getting to now you through your blog. Teachers are very under appreciated and IMO deserve the most respect and pay. You are after all really helping to mold our future. Thank you for caring about the adults of our future.

    Have a great day! 🙂

    1. Thank you Kendall…that’s really sweet of you 🙂

      I’m looking forward to read your blog too, unfortunately it has too wait till I use my school’s PC (I am using my mobile phone and your blog can’t be viewed from here).

      It’s nice having new blogger friend 🙂

  9. this is my 1st visit, and what do i have to call you? Miss like the other reader..? 🙂

    have checked your personal blog and tumblr too 🙂

    “BUKAN karena sok gaya pake English atau tidak nasionalis” >> setuju banget 🙂 nasionalisme tidak ada hubungannya dengan bahasa postingan yang kita pakai. dan sok gaya? aduh.. cape deh :p

    1. Welcome 🙂
      You can call me Novroz or Novi…those who call me Miss are my students (or at least they used to me my students)

      Hahaha my Tumblr has turnes into a photo gallery of Cillian Murphy.

      Dulu gw banyakan pake Bahasa Indonesia…blognya adem bgt, pas mulai pake english baru terasa serunya ngeblog karena dpt teman2 blogger dr negara manapun…seneng bgt.

      1. Yap, saya tahu itu, posting-an mengenai Cillian (baca: Kilian, ya kan? :D) Murphy yang ngekomen banyak orang2 luar semua, dari Irlandia lagi… :mrgreen:
        Saluuuut… 😳

        1. Hehe iya bacanya Killian. Cillian itu siap2 naik level di blog ini (ga cuma di tumblr)…dia bakal jadi postingan bulanan. Keseringan nulis ttg dia jd mending dijadiin event bulanan sekalian hehe.

          Haha sy juga kaget pas dpt 3 teman Irlandia, 2 malah dr kampung yg sama ma Cillian, 1 beda kampung.

    1. Hi Kojack,
      Thx for the compliment and the suggestion, unfortunately I don’t have Internet connection at home. To manage my own domain will take a lot of time and that is something I can’t do in warnet 😉
      Nice to meet you too.

  10. I agree wordpress is the best – from what I’ve seen. Enjoyed this, Novroz 🙂 I think you’d be a wonderful techer.

  11. Stopping in my sweet friend to tell you how much your message on Snookums page is appreciated. Thank you for your sweet and comforting words. They mean more to me than you can imagine. Big hugs and nose kisses from us to you and the little sweeties!

  12. pnya channel youtube ga?
    ada tata cara buat tempat tinggal kura2 brasil pnya sya udh besar umur sekitr 15thn gmna caranya

Say something so I know you have read my post, THANK YOU for reading :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s