Polychrome Interest

A Random Blog of Everything I like

=Message Board 3

This is my third message board.

I make this message board to anyone who wants to leave me a message that has no connection at all with any of my post.

Feel free to just say hi or nice to meet you or  even your blog sucks😉

I have closed the 1st and 2nd message board because they have had 87 & 88 comments….I don’t want to make people stroll too long to leave a message, that’s why I always close my message board at 80something.I will also close this one once it reaches 88 comments.

I never deleted the old messages🙂

You can find them  here:

Message Board 1

Message Board 2

211 comments on “=Message Board 3

  1. Kathleen
    June 7, 2012

    Hi Novia? Or are you more comfortable with Novroz?🙂
    Anyway, I thought of revising my first entry of the story of how I met Laruku. And I thought of sharing it to you and hope it interests you.😀 Here is it: http://randomvenus.wordpress.com/2012/03/26/bonjour-l-arc-en-ciel-a-newbie-fan-blog/

    Have a great day!😉
    L’Ove

    • Novroz
      June 7, 2012

      Hi Kath…Novia is fine with me🙂
      Most of my blogger friends who had known my real name stop calling me Novroz and always called me Novia
      Thank you for the Link..heading that way now🙂

      have a great day to you too

  2. Azki
    July 4, 2012

    kak, aku denger kame meninggal ya??:(
    turut berduka yaa
    *maaf ga update..

    • Novroz
      July 5, 2012

      Makasih. Dia dah pergi dari bulan Maret😦

      • Azki
        July 21, 2012

        sama sama kak..
        tiba2 aja kak??

      • Azizah Fitri Aulia
        May 28, 2014

        😦 kame dah pergi?

  3. Stefina N
    July 5, 2012

    Email off ya?

    • Novroz
      July 7, 2012

      maksudnya?

      • Stefina N
        July 8, 2012

        Emailnya yang aktif yang mana? email yang dulu ga aktif ya kak? Soalnya kukirim ga dibales hehe #peace

        • Novroz
          July 9, 2012

          email yang dulu yang mana ya? hehehe punya banyak email tapi ga semua selalu di cek😉
          selain itu saya juga orang paling jarang ngecek email karena kebanyakan yang kontak lewat blog, twitter dan FB

          • Stefina N
            July 11, 2012

            Oooh haha pantes siip lewat FB ajah deh😀

  4. Alyson
    July 12, 2012

    I was trying to find your email address here but couldn’t locate it. I literally browsed everywhere. Can you please contact me at: alyson[at]ftframes.com

    It is regarding a writing opportunity!
    This is not a spam message by the way, although it might appear like it. Also if you could be kind, please remove this message once you have seen it so I don’t get emails by randomers.

    • Novroz
      July 13, 2012

      Hi Alyson…
      I have sent you my email about 2 days ago and since you havent replied, I am going to approve your comment (maybe you subscribe this comment through email) and then deleted your comment as you wanted it to be🙂

      Do let me know more about this writing opportunity🙂

      thx

  5. akbar
    July 20, 2012

    wah,blog yang sangat membantu..saya juga udah baca2 yg kamekroten.wordpress,sangat membantu..
    saya baru adopt 4 ekor baby RES tanggal 8 juli kemaren,namanya ran, ren, run, ron..sebenernya saya pengen mereka tuh cowo/cewe semua,soalnya saya gak mau nanti bikin over populated..
    oh iya,mereka saya piara di kolam outdoor,mungkin ukuran 2.5×1..soalny ayah saya simpen ikan kecil 4 ekor disitu,saya masukkin ran ren run ron disitu jg,byr puas brenang n berjemurnya

    saya bookmark yah blog yg ini dan yg kamekroten,buat bahan referensi saya ^^
    ありがとうございました。

    • Novroz
      July 20, 2012

      Hi Akbar…makasih banyak dah baca kdua blog saya🙂
      senang bgt kl bs membantu walopun sedikit.

      Smoga Ran Ren Ron Run bakal tumbuh sehat🙂

  6. Stefina N
    August 12, 2012

    Kalo soal wordpress, kalau mau bikin jadi ada “read more”nya gimana ya?
    makasiii..🙂

    • Novroz
      August 13, 2012

      Klik icon yang ada di sebelah tulisan abc, ventuknya kayak 2 kotak yang terpotong gitu

  7. melati
    August 13, 2012

    haloo, terimakasih atas blognya ya, untung yg buat org indonesia. boleh minta no kontaknya/ym/fb/twitter? saya mau tanya-tanya ttg buku the paper door ini. rencananya mau buat bahan skripsi. kalo bisa hubungi saya di 085324618187 soalnya saya jarang online. terimakasih sebelumnya🙂

    • Novroz
      August 15, 2012

      Hi Melati,
      Twitter sy sbnrnya ada di samping kanan blog ini😉 @novroz , maaf sy sdang tdk bs sms.

      Tentang buku paper door ya? jujur saya mgkn ga bs bnyk membantu krn buku itu tdk begitu berkesan buat saya. Untuk kumpulan short stories, the square persimmon jauh lbh berkesan.

  8. nadhilaaz
    September 13, 2012

    mino apa kabar?? haha eke mulai update lagi nih..haha (secara masih nganggur jadi berusaha produktif ;p) bulan ini udah 4 posting loh, haha biasanya sebulan sekali aja udah sukur :p been thinking about sharing the top 5 series in my blog but haven’t really thought of what to write for the short review haha
    btw link blog daku belum diupdate ya? masih dhilaaz.wordpress.com disitu..

    well anyway, just thought I’d stop by..

    • Novroz
      September 13, 2012

      kabar?? baik dan makin sibuk ngeblog🙂

      wah welcome back🙂 smoga tetap rajin nulisnya. Nanti sy tengok sesekali….skr aga sibuk di dunia perblogan, sy lbh sering mampir ke blog2 yg meninggalkan komen dan karena punya 2 blog dgn pembaca yg berbeda jd waktu blog walkingnya suka abis bwt mereka tanpa sempet liat blog2 lain.

      hehe blm diganti ya…ntar d daku ganti😉

      • nadhilaaz
        September 18, 2012

        hehe hopefully😀
        miss, itu creativecommons license beneran mesti bikin lisensi dulu apa gimana? haha

        • Novroz
          September 19, 2012

          Tinggal daftarin aja kok…emang ga menjamin tulisan qt ga dicolong org tp plg ga udah ada bukti legal yg tertulis disini dah dicopyright.

          • nadhilaaz
            September 19, 2012

            daftarnya gimana? I don’t see any registration form there on the link.. apa emang langsung dapet kode html nya aja?

          • Novroz
            September 19, 2012

            dah lama jd dah aga lupa, seinget sy c emang lgsg dpt html aja

          • nadhilaaz
            September 19, 2012

            hehe sip sudah dicoba.. thx miss! (y)

          • nadhilaaz
            October 21, 2012

            ey ey mino, daku nemu ini http://irfanhandi.wordpress.com/2012/06/29/jebakan-betmen-buat-yang-suka-ngupil-eh-ngopas/
            thought you might find it useful😀

            btw, my blog has new looks! it has much smaller fonts but I think it looks tidier.. what do you think? please drop by and give comments about the new look :3

            btw top 5 dr mino belom ada yang sukses sy post nih… nyangkut di draft melulu.. hahahahahaha :p

          • Novroz
            October 21, 2012

            Kalo sesama WP sih ga masalah…jarang juga yang curi2…yang sering nyuri itu yang bloghostnya blogspot😦 jadi trik itu ga gitu berguna.

            Hehehe terlalu sederhana buat saya😉

            Hahaha….ga masalah kok🙂

          • nadhilaaz
            October 21, 2012

            ohya? kalo yang pake blogspot pake trik itupun ga kedetect ya? ga tau abis ga pengalaman dengan blogspot dan ga pernah merhatiin ada yg kopas post sy apa ga sih…*maklum postingan isinya curhat semua :p

          • Novroz
            October 21, 2012

            Saya selalu tau karena para peng-copas blogspot itu bener2 kopi-paste semua, jadi ngelink back dan ada yang ngeklik link itu, jadi ada reportnya di stat

          • nadhilaaz
            October 21, 2012

            intinya mesti rajin2 ngecek stats aja ya..hahaha yah at least itu berarti postingan dikau bagus2 miss.. ujung2nya nambah traffic ke blog dikau juga haha

          • Novroz
            October 21, 2012

            lebih baik ga nambah traffic sih kalo saya…ga guna juga banyak traffic, komen lebih berkesan buat sy.

            Sehari dah ada traffic 500 lebih tapi komen ga sebanyak itu…yah berasa biasa aja liat data 500 an itu.

          • nadhilaaz
            October 21, 2012

            iya sih sama.. kadang pas traffic lagi banyak2nya pun ga ada satupun yang komen.. T^T
            yah tapi buat saya sih bagus juga sih kalo trafficnya rame, banyak yang liat walopun ga komen, semoga aja ada yg bermanfaat buat mereka hahaha

          • Novroz
            October 22, 2012

            amin🙂

            tulisan sy kayaknya yg berguna cuma ttg kura2 aja😉

          • nadhilaaz
            October 22, 2012

            hahahaha review2 film dan buku juga berguna kok miss apalagi buat yg lagi galau worth it apa nggak buat ditonton/dibeli hahaha

          • Novroz
            October 22, 2012

            Hahaha…tapi itu kan personal opinion banget😉

      • nadhilaaz
        October 22, 2012

        Ih beneran deh daritadi mau bales komen via notification bar kok gak kepost2 juga ya.. Lagi kenapa sih ni WP😦
        Ah ga tentang kura2 aja kok, movie/book review kan berguna juga terutama buat yg galau worth it apa ngga buat nonton/beli film/bukunya hahaha

        • Novroz
          October 22, 2012

          Komennya masuk spam … sering banget loh ada komen masuk spam…ntah kenapa

          • nadhilaaz
            October 22, 2012

            What? How come?? That sucks!
            Bahkan daritadi sy bales komen dikau di blog sy sendiri ga kepost2..ternyata barusan sy cek masuk spam juga. What on earth…? Lah sy ownernya kenapa komen sy sendiri masuk spam?? -,-

          • Novroz
            October 24, 2012

            Hahaha…emang suka aneh WP kadang2

  9. nadhilaaz
    November 12, 2012

    Mino~ do you know how to make a post into a page? Or do I have to copy-paste the content into a new blank page? -__-a

    • Novroz
      November 12, 2012

      You have to copy-paste the content…as far as I know

  10. Stephanie
    December 9, 2012

    Hi Novia — is that what I should call you?🙂 I just wanted to say thanks for your comment, on my blog, about my dad’s review of the book on gender issues and Islam. I left this comment in reply:

    Thank you for commenting, and sharing your thoughts from the perspective of your faith. I do not know much about Islam, but I have read this — that Mohammed and the Qur’an have conveyed a message that women should be respected and honored. It’s unfortunate that there are some members of all religions who don’t read or misinterpret their scriptures.🙂

    By the way, I have been visiting your blog for months now, and I finally got around to clicking the “About Me” page. I enjoyed seeing photos of you and your turtles. You are beautiful. It’s always nice to get to know fellow bloggers a bit better.😉

    • Novroz
      December 9, 2012

      You can call me whatever you like Steph🙂
      both Novia and Novroz are my name.

      I really like that post and have left another comment, I hope I didn’t overdo it (my second comment)

      Thank you for the compliment🙂 it’s always nice tn get to know a fellow blogger more. I always have that experience over months of reading same blogs and really enjoy the process.

  11. Kathleen
    February 7, 2013

    Hi Novia! I have tagged your blog in my most recent post: http://randomvenus.wordpress.com/2013/02/07/the-liebster-award-and-the-red-carpet/
    It’s called the Liebster Awards. More like a tagging game and introducing bloggers. A fellow cieler dragged me into this game and it was fun! Hope you’ll have your shot too.😉

  12. kdkh
    May 30, 2013

    Thanks for following my blog! I have many pets, but no turtles — yet!.

    • Novroz
      May 31, 2013

      You’re welcome🙂 You have a fantastic blog!
      Turtles are adorable..you should try it😉

  13. Agostino Giglio
    July 8, 2013

    Hello Mino! I read right now that means Miss Novia, for your name🙂
    I read your great post (https://bokunosekai.wordpress.com/2007/11/12/who-is-agostino-giglio/)
    and shame on me! I never said you THANK YOU!
    I like your writing style and I always appreciate when people do something with the heart,
    and you shared something you liked. Great!

    Some day ago I played Panic Station by Muse on piano, in collaboration with a girl.
    Here is the video: http://youtu.be/FYA1M2IO1zI

    I hope you like that, and feel free to share it on your blog:
    you would make my day for that🙂
    MUSE rulez !
    Ciaoooooo dear Novia and thanks again,
    Ago🙂

    • Novroz
      July 8, 2013

      Thank you for the visit and the link to your new video🙂
      It was an old post, it amazed me you can find it😉

      Talking about sharing…I might do that one day as I haven’t reviewed Muse’s latest album. I will let you know once I’ve done it.

  14. Theresa
    August 3, 2013

    I had to pop right over when I read you had changed your theme😀 Looks fantastic, think it suits your blog well!😀

    • Novroz
      August 3, 2013

      Thank you Theresa🙂
      Your blog inspired me…the hardest part is finding the way to put my baby turtle in it. I am still going to do some editing in next few days.

      • Theresa
        August 7, 2013

        The logo box makes a nice little turtle spot😀

  15. WordsFallFromMyEyes
    August 18, 2013

    Hello message board – say hello to the turtles for me!🙂

  16. rian
    August 29, 2013

    Min,kura kura res aku tempurung atas sama bawahnya kulitnya ngelupas gitu warna ga cerah,kering..cara mengatasi kulit tempurung atas dan bawahnya seperti apa?merwatnya

    • Novroz
      August 31, 2013

      Kulit termpurung biasanya ga akan kering kalau dia tinggal di air yang dalam karena dia bisa berenang bebas yang otomatis membasahin cangkangnya

  17. Theresa
    August 31, 2013

    Hiya! You know, since you blogged about the film 127 Hours, I actually found a copy of the book at a local car boot sale, and then the dvd for very little money at a supermarket! I am reading the book first at the moment and will watch the film after. So, your review has given both book and film a new customer😀

    • Novroz
      August 31, 2013

      Thank you for making my review as your recommendation🙂
      I look forward to know what you think of the two (book and Movie)

  18. Julia Dwi Fitri (@DFJULES)
    October 23, 2013

    Hi, Novroz. Let me introduce myself. My name is Julia and my pen name is DFJULES. I’ve just released an english book under Digital Mizan. I am hoping to get more coverage from Indonesian Bloggers such as you. Are you available?

    • Novroz
      October 23, 2013

      I am available on December. I am so busy right now, I don’t even have time to finish one book in over a month.
      But you should know that most of my readers aren’t from Indonesia🙂

  19. Alice Audrey
    December 29, 2013

    About Christmas stockings, I’m guessing they are a hold over from when stockings were normally dried by the fire. Seems natural for Santa to put something in them.

    • Novroz
      December 29, 2013

      I was wondering why I need approve your comment again…then I saw your typo on your email. I have fixed them all🙂

      Thank you for answering my question. I thought it has some symbolic meaning.

  20. Mags Corner
    March 23, 2014

    Very nice blog you have here my sweet friend. Thank you for the nice comment on my name post. I too was born in November. Hugs!

    • Novroz
      March 24, 2014

      Hi Maggie🙂
      Thank you for the compliment. I used to share about my turtles here but I decided to have separate blog.

      Ah!! fellow scorpion🙂

  21. Dahlia
    June 5, 2014

    haiii kak, salam kenal🙂 makasih ya kak info soal kura2nya bermutu banget😀
    kak mau tanya kata kawan yang punya kura2 juga kalau melihara kura2 harus sepasang ya? kalau gak nanti dia stress, bener gak sih kak?

    • Novroz
      June 5, 2014

      Makasih Dahlia🙂

      Kurang tau juga ya…kalo jantan mungkin iya karena hewan jantan pasti ada keinginan untuk kawin

      • Dahlia
        June 10, 2014

        kak kenapa kura2 saya ada bercakputih di kaki, leher san kepala ya? itu berbahaya gak ya kak? makasih🙂

  22. aman
    August 10, 2014

    Hai….makasih bnyak postinganya ngebantu bangett
    Gni ni…saya ni baru melihara kura kura,sekarang saya punya 2 kura2 nmanya feri n fedi ,ukuranya skitar 3 1/2 cm ,saya taruh di akuarium ukuran sekitar 30×15,saya lengakpi dgan batu biar dia bisa maen2 n tdur dstu ….
    Saran buat saya apa yaa??saya msih agak bingung ni

  23. aman
    August 18, 2014

    Sipp daaahh….mkasih bnyak mbak

  24. aman
    August 18, 2014

    Jujur baNgt mbak saya iri bnget lho liat keakrban mbak sma kroten n kame,saya pgen kyak gtu juga,tpi res saya masih bayi,katanya g boleh sering dipegang ya?

    • Novroz
      August 19, 2014

      Ga boleh sering tapi sesekali boleh

  25. aman
    August 20, 2014

    kura2 mbak tu jenis apa yg wrna coklat karapasnya?

    • Novroz
      August 21, 2014

      dada pink atau pink belly short neck turtle

  26. aman
    August 21, 2014

    ooo dada pink
    mbak mo tnya lgi ni ,res saya masih baby,klo saya buat akuariumnya aernya dlem bnget tpi tetep saya kasih basking bagus g buat si baby tu?

    • Novroz
      August 24, 2014

      Bagus banget. Kura2 itu walaupun masih kecil dah bisa berenang dgn sangat baik. Yang penting ada basking area

  27. aman
    August 25, 2014

    makasih mbak saranyaa….
    mbak boleh mnta pin bb atau nmer wa g?

    • Novroz
      August 26, 2014

      Maaf, saya ga suka bagi2 nomor pribadi. Lewat blog aja tau email

  28. aman
    August 25, 2014

    mbak… baby resku g mau mkan kcuali cumi2 doank,sblumnya mau mkan wortel n pelet,tpi skrg maunya cman cumi2 ,gmna ya?mohon saranya

    • Novroz
      August 26, 2014

      Kalo masih bayi sih gapapa belum mau makan sayur…tapi semakin besar harus diusahain mau makan sayur

  29. aman
    August 27, 2014

    maaf mbak :p
    ni bukan cman g mau sayur tpi pelet juga g mau,maunya cman cumi2,apa perlu pake cara agak tega ni ,dikasi pelet trus sampe dia mau,ktanya gtu caranya ?

  30. aman
    September 28, 2014

    mbak mo tanya lagi….
    kura2 saya di karapasnya kyak ada putih2 kyak ketombe yg masih nempel di kulit ,itu knpa ya?trus gmna penanggulanganya ?
    mkasih sblumnya

    • Novroz
      September 30, 2014

      Ketombe yg masih nempel di kulit? Mungkin kulitnya yg lagi mengelupas

  31. Christel Mariano
    November 20, 2014

    Hi!
    I’m very impressed with your blog.
    I’m currently searching for Indonesian short stories written on years 1940 – 1990 for my term paper in Socio-Anthropology. Can you possibly recommend me some?

    Thanks!😀

    • Novroz
      November 20, 2014

      Thank you Christel🙂

      Unfortunately I can’t help you as I don’t read much short story and not really into Indonesian literature even though I am an Indonesian. It’s because I like book with a lot of imagination in it.

  32. nita
    March 30, 2015

    dear novia, ak mau tanya ttg kura2ku nih. aku punya kura ambon, namanya berry, nah si berry ini kalo tidur kan di atas tumpukan handuk kecil, kayak tempat tidur kroten gitu. kmrn kan baru beli pelomedusa namanya kiwi. trus aku bingung ini kiwi kalo tidur gimana ya ? apa boleh tidur di atas handuk kyk si berry ? apa nggak dehidrasi ? fyi, berry & kiwi mulai tidur itu dari jam 9 malem sampe jam 5 pagi. makasih🙂

    • Novroz
      April 1, 2015

      pelomedusa? sya baru denger jenis itu. Kalo dia kura2 air tawar harusnya bisa

      • nita
        April 13, 2015

        pelomedusa itu tipe yg sideneck gitu, jadi ga isa masukin kepalae. cm isa nekuk ke samping. ini kenapa ya si kiwi kok banyak merah2 kayak alga ? padahal aku brrsihin tiap hari, tp tetep ga isa ilang. oh iya, alganya tumbuh di bagian dagingnya, bukan di tempurungnya. gimana cara ngatasin alga di badannya ? makasih…

        • Novroz
          April 13, 2015

          Oh…kayak Papoe ya.

          Alga di badan. Saya kurang tau juga tapi sebaiknya sering2 dijemur aja. Ada alga berarti sia selalu di air

  33. nita
    May 27, 2015

    iya, mirip papoe tp besar…😀 alga d badannya jg dah ilang, sejak kalo tidur aku taruh darat…

    oh iya, aku baru aja nemu pipi putih, di deket rumahku kan masih ada rawa2 gitu, keadaannya mengenaskan, tempurungny luka2 kyk bekas gigitan binatang gitu, trus tempurung yg deket ekor ilang… dia ga mau makan sayur ato pelet, gmn ya biar mau makan sayur ato pelet gitu ? aku kasih udang jg dia ga mau… apa mesti dipuasain dulu ? berapa lama ? makasih…

    • Novroz
      May 30, 2015

      Mungkin dia masih stress karena luka2nya atau karena tiba2 aja dari liar jadi peliharaan. Yang penting cobain segala jenis makanan sampai dia mau makan

  34. xeristh
    July 16, 2015

    Halo mbak Novi! Masih ingat saya nggak? Hehe😀

  35. Odin Noah
    August 23, 2015

    Hi, Novroz.
    Aku habis baca-baca tulisan kamu mainly tentang kura. Aku newbie baru 1minggu beli 2 RES. Greenie dan Blue Dragon. Aku lihat dari cara menulismu kamu humble, caring, dan informed. Aku jadi interested doing chat if it’s okay, just in case aku butuh emergency. Kalau boleh aku bisa minta kontak kamu untuk whatsapp atau line it’s both okay. I promise i try not to disturb or annoy you.
    Kirim email ya. Noah.odin@gmail.com. really appreciate it.
    Odin.

    • Novroz
      August 24, 2015

      Hi Odin,

      Makasih buat pujiannya🙂
      Saya senang kalo bisa membantu…tapi maaf banget saya ga bagi2 kontak pribadi kepada orang yang belum pernah temui secara langsung. Silakan saja bertanya apapun disini atau di twitter @kame_kroten

  36. xeristh
    December 6, 2015

    Halo mbak! Kemana aja? kok hiatus mulu sekarang?

    • Novroz
      December 7, 2015

      Hehe lg banyak urusan🙂

Say something so I know you have read my post, THANK YOU for reading :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Movie Event

Thank you for following me :)

Join 2,511 other followers

Check these books!

RSS Celoteh Siswa

  • Kepribadian
    Hari ini, guru Bahasa Indonesia di sekolah meminta anak2 kelas 6 untuk membuat kalimat dengan menggunakan beberapa kata, salah satunya adalah KEPRIBADIAN. Salah seorang anak membuat kalimat yang menarik ;) “Saya menyimpan kepribadian saya di locker”

COPYRIGHT

© Polychrome Interest [bokunosekai.wordpress.com]. Unauthorized use and/or duplication of this material and/or photographs without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. All requests to republish excerpts, articles, or photos must be made to the blog owner/author.

Tweeeeeettttt

Goodreads