Polychrome Interest

A Random Blog of Everything I like

20th Century Boys

20th Century Boys

In 1970’s there’s a group of children that always played together. One day Endou Kenji made a short story that he called Book of Prophecy (Yoken no Sho) : In the end of 2th century, an evil organization plans to take over the world. First, they attack San Francisco and London with deadly biological weapon. After that, they spread the virus in Osaka. Japan is in terror. Their next target is Haneda Airport, Tokyo is in fear and there’s no way to escape. But this is just the beginning of the real fear. The sign of the world destruction is fired and on December 31, 1999, with a terrible shake a big object shows up in Tokyo. A giant robot with nuclear power. That robot creates more victims by spreading the deadly virus. The fate of Tokyo…no, the fate of the world is in danger!! After that 9 brave heroes show up and fight. How will they fight to keep the world’s peace?

Kenji's class

The book was a creation of young Kenji, but in 1997 someone made that prophecy came true. An organization led by a leader called Tomodachi (friend) tried to make every single prophecy came true. No one knows that he was the man behind so many tragedies that happened near the end of the century. A cop who suspected the real identity of Tomodachi and his intention was killed by a police who had fallen into Tomodachi’s power.

Tomodachi

Kenji finally realized that tomodachi was one of his friends from elementary school, because there are only few of them who had seen Kenji’s prophecy book along with the hand mark created by Otcho. Kidou Saburou (donkey) was killed because he realized about this conspiracy long before everyone else. Donkey’s death was the first trigger that set everything. Kenji gathered his friends, Ochiai Nagaharu (Otcho), Minamoto Yoshitsune, Shimon Masaaki (Mon-chan), Maruko Bashi (Maruo), Setoguchi Yukiji, and Fukebe. Keroyon couldn’t come and Sadakiyo was nowhere to be found.

Tomodachi framed Kenji as national terrorist, but in spite of that Kenji and his friends kept on fighting against Tomodachi. A terrible thing finally happened in the end of the century and Kenji’s name was put into every newspaper and school books as the famous terrorist.

The heroes

In 2015, a Mangaka (Manga Artist) named Kakuta was sent into a prison in Umihotaru. He met Otcho in that prison. He was sent into prison for his Manga which coincidentally similar with Tomodachi’s condition.

The movie was closed with the appearance of Kanna, their only hope. Kanna was Kenji’s niece. What happen next??

Kanna

This movie, just like Death Note, was divided into 2 parts. This is the 1st part, the second part will come out soon. I really like the movie….for me, it was well produced!!! I wanted to read the Manga since long time ago but I couldn’t find it. Maybe it’s good not to read the Manga, coz I remember how I felt a bit disappointed seeing the second part of Death Note. I give this movie 5 stars (it was amazing). I can’t hardly wait for the second part.

I highly recommend this movie to everyone!!!

As a bonus, I got to see my favorite Japanese actor, Moriyama Mirai 🙂 it was only a small part, he was the mangaka.

Mirai-20th

Advertisements

About Novia

Guru yang mencoba menulis

11 comments on “20th Century Boys

  1. yana
    August 3, 2009

    komiknya ud jarang beredar, knapa ya? pdhl bnyk yg nyari. akhirny gw bc manga scannya. alurnya lama2 jd bertele2 n ribet, tp tetep suka ceritanya sih. gw jg rekomen lo buat baca komik laen dgn pengarang yg sama, judulnya monster. karakter si penjahatnya lebih oke.

    btw judul review lo salah tuh, meskipun komik lanjutannya judulnya itu.

    cant wait for the movie part 2, too! ^^

    Novroz’ Answer
    Iya gw dah tau…dr dulu nyariin Monster tapi ga ketemu2….katanya yang itu lebih sadis.

    eh?? oh ya ga ngeh gw, gw nulis 21st ya…hahaha ntar gw ganti deh

  2. dhilaaz
    August 3, 2009

    miss, reviewnya 20th century boys tapi judulnya koq 21st?
    hehe ngga nyesel kan eke kopiin filmnya.. sayang yg L: change the world ga bisa dimasukin, entah knp

    Novroz’ Answer
    Hahaha iya salah tulis…tenang sudah diganti.

  3. dhilaaz
    August 3, 2009

    eh bukannya 3 parts ya miss? klo ga salah waktu itu daku pernah baca review org lain, katanya ada 3 part..
    daku jg jd pengen baca komiknya, abis klo mangascan pusing bacanya..ceritanya complicated dan gambarnya lebih jelek dr wanpis, hehe jd kyknya enakan baca bukunya…atau sekalian kelarin filmnya dulu baru baca, hehe

    Novroz’ Answer
    Ow 3 ya?? wah lama amat donk baru selesai.
    hahaha gambar jelek bikin puyeng ya….coba di-novel-in aja

  4. zsami
    August 4, 2009

    gambarnya bagus tauuuu >XD
    belom nonton niiih sampe sekarang hiks hiks, ada yg punya file dvd-nya taak? 😀

    Novroz’ Answer
    Loh sasa dah baca komiknya?? Daku sih baru liat previewnya di majalah anime. Gambarnya mirip GTO…daku kurang suka model2 gambar kayak gitu….tapi ttp pengen baca sih.

    Huhahaha kemana aja non??? saya dpt filenya dr Dhila 😉

  5. dhilaaz
    August 4, 2009

    iya zsa, bukannya waktu itu pernah gw tawarin ya? copy aja ntar klo lo ke rumah gw. duuuh jadi pengen donlot film lagi.. >.<

    Novroz’ Answer
    Hayooo Dhil Download lagi *pake gaya cheerleader* nanti daku minta deh hehehe

  6. dhilaaz
    August 6, 2009

    pengennya sih gitu miss, tapi udah ga ada internet nih di rumah.. 😦

    Novroz’ Answer
    Ya udah di warnetnya aja!! kan gratis tuh! hehe #maksa#

    atau minta Hendry aja ya #ga sopan#

    hehehehehe

  7. dhilaaz
    August 9, 2009

    kalo gitu mah namanya ngusir pelanggan miss.. bwahaha
    bandwidthnya juga ga gede2 amat lagi..

    Novroz’ answer
    huahaha ga papa…cuma sekali DL aja perbulan #benar2 ga sopan#

  8. dhilaaz
    August 16, 2009

    hahaha maksa deh >:p
    btw dikau kenapa ga pasang internet aja di rumah?

    Novroz’ Answer
    ga ada telkom…kalo pengen pake speedy.

    tinggal jauh dr mana2 kalo pake modem pst lemot.

    1-1nya server yg pengen sy pake cuma fastnet…tp sayangnya terbatas bgt

  9. zsami
    August 22, 2009

    udah baca doong sampe abis, malah sampe sekuelnya yg 21st Century Boys hehehe XD
    mnrutku si gmbrnya bukan jelek, tp apa adanya..jd kalo tampang karakternya emang jelek yaudah gausa dibagus2in hahaha XD gmbrnya tuh berkarakter bgt, rapi, realistis..
    bisa bgt gitu gmbr karakter yg sama dlm 3 generasi.. plot ceritanya loncat2 tp bikin penasaran setengah mati, emg top bgt deh si om Naoki Urasawa..
    I recommend his other masterpieces, Monster sm Pluto, baca deh… 😀

    kmrn itu udah mo ngopi dari Dhila tp flashdisknya ga muat, beteeeeeeeeee DX

    Novroz’ Answer
    sebenarnya daku lebih tertarik baca monster drpd 20th tapi nyarinya susah bgt….baca scan ga doyan pula

  10. dhitzunako
    May 24, 2010

    Thanks atas kunjungan baliknya ^^. Btw, kaget nih, kirain beneran ada doramanya. Ini movie kan? Kok ga masuk kategori Eiga? (Eiga tuh apa ya? Movie bukan? Hehehe, maklum masih gagap istilah dunia J-Ent). Btw, link lo gue add ya? Tampaknya banyak info dunia J-Ent yang bisa dibaca. ^^ Dan bener, movie ini dibuat jadi trilogi. Di lapak DVD yang ada paling nomor 1 dan 3. Hahaha, 2-nya nonton di mana ya? T.T

    • Novroz
      May 24, 2010

      Ow ini salah kategori ya? makasih dah dikasih tau…itu list excessive watcher-nya br diubah 2mgg lalu…jd masih suka ada yg salah2…ntar dibenerin lg.

      Eiga itu artinya film/movie. Hehe iya blog gw ini mungkin 50%nya adalah perJepangan bahkan ada 2% post yg ditulis ph Nihongo (bhs Jepang) … soalnya Atashi wa Nihon no koto ga hontou ni daisuki 🙂

      Hehe gw emang suka berkunjung balik ke blog org2 yg dah baik hati meninggalkan komen disini…soalnya suka ketemu blog2 yg menarik yg akhirnya jd berteman 🙂 . Dirimu juga akan gw masukin ke kategori baru Nihon-suki.

Say something so I know you have read my post, THANK YOU for reading :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 2, 2009 by in Excessive Watcher and tagged , .

Categories

Movie Event

Thank you for following me :)

Join 2,554 other followers

Check these books!

RSS Celoteh Siswa

  • Kepribadian
    Hari ini, guru Bahasa Indonesia di sekolah meminta anak2 kelas 6 untuk membuat kalimat dengan menggunakan beberapa kata, salah satunya adalah KEPRIBADIAN. Salah seorang anak membuat kalimat yang menarik 😉 “Saya menyimpan kepribadian saya di locker”

COPYRIGHT

© Polychrome Interest [bokunosekai.wordpress.com]. Unauthorized use and/or duplication of this material and/or photographs without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. All requests to republish excerpts, articles, or photos must be made to the blog owner/author.

Goodreads