Polychrome Interest

A Random Blog of Everything I like

Great Teacher Onizuka

This is the third time I watch Great Teacher Onizuka. The 1st was in junior or senior high, it was dub. The 2nd was by borrowing my friend’s DVD somewhere in early 2000. And the third was 2 days ago, this time it was my own DVD ^_^.

GTO is a dorama based on manga. There is also the animation version which came out before the dorama version. The story is about an unlikely teacher who inspires both students and teachers.


Onizuka Eikichi played by Soromachi Takeshi ) was a bad student who never really paid attention to school…but when he became older, he wanted to be nothing but a teacher.

gto1

Onizuka applied to Musashi Seirin Academy just to get rejected right away due to his appearance and unsatisfying academic record. He made it worst by kicking the Head Teacher for saying Kuzu (Eng: Trash) to his students…Onizuka hated teacher who always said that their bad students is nothing but society trash. His action became the basic hatred of all teachers but Rijichou (school Director) saw it differently. She hired him and hoping that this unlikely teacher could change the school.

Onizuka was placed as Tannin (Homeroom Teacher) in 2 nen D kumi (Class 2D). The class contain misbehave students who always tried to find ways to get rid their homeroom teacher. Onizuka managed to steal his students’ heart one by one in his own way. He tried to solve the problem of a broken home girl (Mizuki Nanako), make an arrogant smart boy to see things beyond his arrogance (Kikuchi Yoshito), help an Ijimerareko (bully) to become braver (Noboru), help an unconfident girl becomes confident (Nomura Tomoko), show how not to turn into bad grown up (Chikako n erika), show that not all teachers cannot be trusted (Murai Kunio n Aizawa Miyabi) and many other things.

gto2

He didn’t only have good impact on students but also on other teachers…most of them hated him at first but in the end they came to their senses and became a better teacher. The only teachers on Onizuka’s side were Fuyutsuki Azuza and Fujitomi Sensei.

Some of the lines that I like are :

School is the place to have fun…I never realized it back them, but when they kicked me out of school I realized that School is fun and that’s why I wanna be a teacher” -Onizuka

He showed me the wonderful joy of being teacher” – Fuyutsuki

What I like the most about Onizuka is that he never tried to kiss his students’ ass, when those students hate him, he simply let it be and wait for the right time to show them that he is worthy as teacher. Besides that, he and I have the same desire, we want to be teacher forever.

GTO has the same basic idea as Let’s Go to School and Gokusen, but all three of these doramas have different approach and different problem…That’s why I like them all.

PS. Too bad I haven’t seen teacher as handsome as him, I’ve seen Beautiful teachers but never seen handsome teacher L

Advertisements

About Novia

Guru yang mencoba menulis

14 comments on “Great Teacher Onizuka

  1. Pingback: Education on Dorama « Raku Raku Na Bunshou

  2. dhilaaz
    January 13, 2009

    minjem gokusen sama GTO ya miss, hehe. klo boleh nambah, tambahin DVD rekomendasi mino deh.. :p

    Novroz no Henji
    GOkusen ntar dulu ya…atau mau yang teksnya malay?? hehe

    coba aja baca2 yang di tag dorama (ada di widget paling bawah…nah baca2 dikit n kira2 mana yang menarik hati…ntar sms deh)

  3. dhilaaz
    January 17, 2009

    keren2 miss. saya udah nonton sampe episode 9 nih. hehe siap2 daku pinjem dvd lagi :p
    btw dia itu ngajar apa ya?

    Novroz no Henji
    memang!!!! okeh okeh, bilang aja mau apa.
    Onizuka itu tannin artinya wali kelas…kadang di sekolah jepang tannin ga ngajar apapun, cuma ngurusin anak2 aja

  4. dhilaaz
    January 20, 2009

    oh gitu ya? abis ngbayanginnya kyk Yankumi, dia kan guru matematik skaligus wali kelas..
    iya jg sih, ada juga dia yg diajarin sm muridnya.. ahaha. jd dia masuk klas ngapain tuh? ngabsenin doang? kyknya klo dia masuk klas lama gt..
    udah selese nih miss. hehe keren2! jd ga pengen dibalikin deh *lho??* hehe bcandaa.
    endingnya lebih heboh dari gokusen.. wkwkwk
    naah sekarang daku pengen pnjem gokusennya.. udh selese blm miss? hehe

    Novroz no Henji
    Kata yoko (muridku) tannin itu masuk 15 menit di awal n 15 menit sebelum pulang…buat ngontol anak2nya.
    #ngasah golok# awas ya kalo ga dibalikin!!! hehehe

    Iya emang lebih heboh drpd gokusen, tapi daku suka 2-2nya kok. huahahaha keukeuh…belum juga mulai ditonton, masih nyari waktu yang pas…udah pinjem yang lain aja

  5. dhilaaz
    January 20, 2009

    btw iya bener miss, koq guru ga ada yg cakep yah.. :p *kalo cakep mah jadi artis! haha

    Novroz no Henji
    hahaha yang cakep2 jangan jadi artis mulu donk!!! jadilah guru

  6. dhilaaz
    January 20, 2009

    yaudah miss daku pinjem gokusen 2 ama 3 aja deh! biarpun ga bagus2 amat *pelampiasan* hehe
    sama trick-nya boleh deh.. dr yg ptama ya.. nakama yukie bagus dmn lg slain trick?
    klo doramanya moriyama yg plg bagus (slain waterboys) mnurut miss apa nih? minta rekomendasi deh.. hehe
    hehe.. iya2 daku balikin.. daku bajak dulu yah.. *loh?? hehe
    btw GTO ada movienya juga ya miss?

    Novroz no Henji
    hehehe ga punya!!! karena punya feeling pasti ga bagus, jadi daku minjem aja…n bener aja ga bagus.

    Nakama mah lucu2 doramanya…ada juga yang dia punya mertua ajaib…kocak tuh.

    iya kalo trick mau ga mau yang 1 dulu karena masih bentuk vcd.

    Mirai yang lain ga gitu lucu…hehehe daku suka mirainya jadi ttp ditonton.

    GTO bukan movie tapi special…2/4 serie dia lagi ngajar di sekolah putri…tapi daku tak punya

  7. dhilaaz
    January 20, 2009

    daku google dan liat2 di wikipedia, katanya ada versi special sama movie..

    ok2 trick jadi yah.. sama yg my boss my hero itu, kyknya menarik. hehe..
    nakama cakep2 tapi jago melucu ya.. hehe.

    ooo.. yaudah klo gitu daku minta rekomendasi dorama yg bukan love story deh pokoknya.. *yg ada bumbu2 love-nya gpp, tp jgn yg inti ceritanya lovestory gt* yg banyak ekspresi2 comical kyk gokusen gt jg blh miss.. (btw klo moriyama ekspresinya emg manga-ish gitu ya di tiap dorama?)

    Novroz no Henji
    Memang!!! makanya dia itu jadi aktris ce jepang fav-ku.

    huahahaha daku mana punya kisah cinta!!! kalaupun nonton pasti boleh minjem…kalo ada Nakama n Mirai baru mungkin beli yang cinta2an…selain mereka ber2, minjem aja dah

  8. dhilaaz
    January 20, 2009

    oh brarti dorama yg direview itu juga pinjeman ya? hee

    miss, daku liat di youtube ada movie dan special koq.. nonton aah ;p

    yah namanya juga indonesia miss, cakep2 mah jual tampang, jadi deh artis.. lagian yang cakep2 kan jarang ada yg pinter..ahaha

  9. dhilaaz
    January 20, 2009

    miss GTO movienya ga bagus.. kurang berbobot ceritanya

    Novroz no henji
    katanya orangnya ganti, bener ga sih?

  10. Novroz
    January 22, 2009

    Dikarenakan banyak comment Dhila yang ga berhubungan dgn GTO…jadi saya lakukan pembersihan ya!!! hehehe

  11. Pingback: Gokusen « Boku no sekai

  12. Ferdinand
    November 5, 2011

    Ini blm kutontn, anime / dorama nya..
    Klo manga sih, dr dlu sya gk trtrik sm manga..
    Hehe..

    Klo gokusen saya suka skli..
    Apalagi Yankumi, ^^

    Mnrut ba, bgus mana Gokusen/GTO??

  13. Pingback: Life, Love and the Movies Blogathon | Polychrome Interest

Say something so I know you have read my post, THANK YOU for reading :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 1, 2009 by in Excessive Watcher and tagged .

Categories

Movie Event

Thank you for following me :)

Join 2,554 other followers

Check these books!

RSS Celoteh Siswa

  • Kepribadian
    Hari ini, guru Bahasa Indonesia di sekolah meminta anak2 kelas 6 untuk membuat kalimat dengan menggunakan beberapa kata, salah satunya adalah KEPRIBADIAN. Salah seorang anak membuat kalimat yang menarik 😉 “Saya menyimpan kepribadian saya di locker”

COPYRIGHT

© Polychrome Interest [bokunosekai.wordpress.com]. Unauthorized use and/or duplication of this material and/or photographs without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. All requests to republish excerpts, articles, or photos must be made to the blog owner/author.

Goodreads